De werking van zwart zaad

Geschiedenis

Zwart zaad wordt al duizenden jaren gebruikt door de mensheid. In het antieke Egypte werd geloofd dat de Farao’s makkelijker de oversteek zouden kunnen maken naar de andere wereld. Ook door oude geleerden, artsen en filosofen wordt zwart zaad aanbevolen bij eczeem, haaruitval, hoge bloeddruk, koorts, incontinentie, galstenen en verstopping.

Olie

De zwart zaad olie is sterker dan het zaad zelf, omdat deze een veel dichtere concentratie werkzame delen bevat. De olie is goed bij allerlei ingewandsproblemen en huidaandoeningen zoals psoriasis, neurodermitis en eczeem. In India wordt zwart zaad olie aan zwangere vrouwen gegeven om allerlei zwangerschapsaandoeningen te voorkomen en te genezen. Verder is zwart zaad olie goed voor de regulering van het immuunsysteem. Ook hebben astma patiënten baat bij dit middel. Tevens wordt het gebruikt als middel om de bijwerkingen van een chemotherapie te verminderen.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zwart zaad inderdaad geneeskracht heeft. De Amerikaanse voedselwaren autoriteit (FDA) heeft het product zodanig onderschreven. Dit product heeft patenten op geneeskrachtige werkingen, waaruit blijkt dat het product keer op keer is onderzocht en beschikt over medicinale eigenschappen. Zwart zaad biedt een uitgebreid scala aan geneeskracht en heeft zes geneeskrachtige patenten. De heilzame werkingen van zwartzaadolie is al bij een groter publiek bekend. Zo zijn er al vele patenten voor de geneeslijke werking van zwartzaadolie bij ziektes en kwaaltjes.